Hoe ziet het eruit

HOE KOMT HET BEZOEKERSCENTRUM ERUIT TE ZIEN?

De indeling van het nieuwe bezoekerscentrum is te zien in de plattegrond. Het rood gemarkeerde deel is het bestaande bijgebouw naast De Ster, daarboven is het nieuwe gedeelte te zien. De nieuwe aanbouw waarin het bezoekerscentrum komt krijgt een afwerking van hout en sluit qua vorm, kleurstelling en afwerking goed aan op de monumentale molen De Ster. In het verleden hebben er ook diverse loodsen achter De Ster gestaan voor de opslag van specerijen en andere voorraden.

Molens aan de plas

EN WAT IS ER MIS MET DE FUNDERING?

Het oude bijgebouw dat aan De Ster vast zit heeft de brand van 1962 overleeft en dateert uit 1866. De fundering dateert ook nog uit dat jaar. Om verdere scheurvorming te voorkomen en om het gebouw te stabiliseren komt er een nieuwe fundering en worden de muren hersteld.

©2021 Stichting Molens aan de Plas - Alle rechten voorbehouden