Molenwinkel

Molenwinkel

In onze winkel in De Ster kunt u producten van de molen kopen zoals op windkracht gemalen specerijen, koekjes gebakken met onze specerijen en leuke cadeaus.

Molens aan de plas

Over onze winkel

Hieronder vindt u het assortiment van onze winkel. Alle producten zijn te koop in onze winkel in De Ster. De openingstijden van de winkel zijn gelijk aan de openingstijden van de molen. Betalen in de winkel kan contant of met PIN.

Het is ook mogelijk om de specerijen te bestellen, dit kan via info@snuifmolens.nl. U ontvangt een opgave van de kosten en na ontvangst van het bedrag op onze rekening wordt de bestelling verzonden. Onderstaande prijzen zijn exclusief de verzendkosten. U kunt de bestelde specerijen ook ophalen in De Ster. Als u een groter aantal busjes wil bestellen is het handig om ons te mailen, dan zorgen we dat uw bestelling klaar staat.

Bestellen

Busjes specerijen

Onze busjes voor 50 gram specerijen zijn geïnspireerd op de bekende busjes Ster Specerijen van vroeger. Het merk Ster Specerijen is in de jaren '30 geïntroduceerd door specerijenhandel EJO in Delfshaven. De eerste jaren liet de EJO de specerijen in onze molen malen. Vandaar de naam Ster Specerijen en het bouwjaar van De Ster Anno 1866 op de busjes. Later ging de EJO de specerijen zelf malen in een eigen maalderij, maar de naam Ster Specerijen bleef. De EJO is uiteindelijk overgenomen door Silvo en zo kennen veel mensen de busjes. Onze busjes zijn niet exact hetzelfde als de originele busjes, het draaideksel is vervangen door een gewoon deksel en de bedrukking is een klein beetje anders. Maar nog steeds geldt: 'gegarandeerd zuiver', onze busjes bevatten alleen specerijen, geen toevoegingen!

Koekjes

Onze koekjes zijn gebakken door Jordy's Bakery in Rotterdam. De koekjes zijn een ambachtelijk produkt met specerijen van De Ster en De Lelie. De Jan Hagel is gemaakt met onze kaneel en de Molenstenen met onze karakteristieke speculaaskruiden. 

Cadeauverpakkingen

Leuk om te geven, een cadeauverpakkingen met onze specerijen! Bijvoorbeeld onze cadeauverpakking Speculaasjesbakken waarin alles zit wat je nodig hebt om zelf heerlijke speculaasjes te bakken. Of een leuke verpakking met 3 busjes Ster Specerijen. Bekijk ons assortiment voor alle cadeauverpakkingen.

Ons assortiment

Appeltaartkruiden - gemalen

Appeltaartkruiden - gemalen

Gemengde specerijen zonder toevoegingen: kaneel, nootmuskaat, gember, piment en kardemom. Deze appeltaartkruiden geven extra smaak aan het deeg voor appeltaart. Gebruik ca. 10gr. voor 650gr. deeg

€ 2,50 per busje van 50 gram
Barbecuekruiden - gemalen

Barbecuekruiden - gemalen

Gemengde specerijen zonder toevoegingen: zwarte peper, tijm, venkelzaad, chillies en koriander. Heerlijk om vlees, vis en groenten mee in te wrijven voordat je ze op de barbecue legt.

€ 1,95 per busje van 50 gram
Gehaktkruiden - gemalen

Gehaktkruiden - gemalen

Gemengde specerijen zonder toevoegingen: zwarte peper, witte peper, nootmuskaat, gemberwortel, koriander en kardemom. Deze kruiden geven een heerlijke smaak aan gehakt en gehaktballen, zout toevoegen naar smaak.

€ 2,50 per busje van 50 gram
Gember - gemalen

Gember - gemalen

Gemalen gember zonder toevoegingen. Gember heeft een frisscherpe citroenachtige smaak. Gebruik vanouds in zoete producten zoals gemberkoek of krentenbrood, maar tegenwoordig ook wel in hartige gerechten.

€ 2,50 per busje van 50 gram
Kaneel - gemalen

Kaneel - gemalen

100% gemalen kaneel, heerlijk bij appelgerechten zoals appeltaart of appelmoes. Kaneel is ook prima te gebruiken in koek, rijstepap, stoofperen en marinades. Verder smaakt kaneel lekker in de koffie of thee.

Heeft u wat meer kaneel nodig? Koop dan een zakje van 200gr voor €3.95

€ 1,95 per busje van 50 gram
Kerrie - gemalen

Kerrie - gemalen

Onze kerrie bestaat volledig uit gemengde specerijen: cayennepeper, fenegriek, gember, kaneel, komijnzaad, koriander, kurkuma, piment en zwarte peper. Kerrie is heerlijk om te gebruiken in o.a. rijst- en kipgerechten.

€ 1,95 per busje van 50 gram
Kruidnagel - gemalen

Kruidnagel - gemalen

100% gemalen kruidnagel. Heerlijk bij onder meer rundvlees, stoofgerechten, soep met peulvruchten, fruit, wild en rode kool. Kruidnagel staat bekend om zijn krachtige en kruidige smaak.

€ 2,50 per busje van 50 gram
Kurkuma - gemalen

Kurkuma - gemalen

Gemalen kurkuma zonder toevoegingen. Kurkuma is te gebruiken als smaakmaker of kleurstof in gerechten met ei, kip, groenten en rijst. Kurkuma is gezond en samen met een beetje zwarte peper komt de smaak nog beter vrij.

€ 2,50 per busje van 50 gram
Vleeskruiden - gemalen

Vleeskruiden - gemalen

Onze vleeskruiden bestaan volledig uit gemengde specerijen: kruidnagel, koriander, tijm, zwarte peper, piment, gember, laurier, nootmuskaat, foelie en cayennepeper. Deze vleeskruiden geven uw vlees een kruidige smaak en geur.

€ 2,50 per busje van 50 gram
Nootmuskaat - gemalen

Nootmuskaat - gemalen

100% gemalen nootmuskaat, heerlijk bij gekookte sperziebonen, bloemkool, spruitjes en spinazie. Nootmuskaat wordt veel toegepast in de Hollandse keuken en heeft een bitterzoete, houtachtige smaak met een vleugje kruidnagel.

€ 3,40 per busje van 50 gram
Speculaaskruiden - gemalen

Speculaaskruiden - gemalen

Onze speculaaskruiden bestaan volledig uit gemengde specerijen: kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gember en kardemom. Speculaaskruiden kunnen gebruikt worden voor speculaas, koek, gebak, pepernoten of in stoofvleesgerechten.

Heeft u wat meer speculaaskruiden nodig? Koop dan een zakje van 200gr voor €5.50

€ 2,50 per busje van 50 gram
Witte peper - gemalen

Witte peper - gemalen

100% gemalen witte peper, toepasbaar in allerlei gerechten. Het versterkt de smaak van vlees en geeft een pittige smaak aan soep en puree. Witte peper is pikant, maar iets aromatischer dan de scherpere zwarte peper.

€ 2,50 per busje van 50 gram
Zwarte peper - gemalen

Zwarte peper - gemalen

100% gemalen zwarte peper, toepasbaar in allerlei gerechten. Zwarte peper is een van de meest gebruikte specerijen, het versterkt de smaak van vlees en geeft een pittige smaak aan soep en puree. Zwarte peper is iets scherper dan witte peper.

€ 2,50 per busje van 50 gram
Cadeauverpakking speculaasbakken

Cadeauverpakking speculaasbakken

In deze verpakking zit alles om heerlijke speculaasjes te bakken. De verpakking bevat; speculaasplankje, zelfrijzend bakmeel, rijstebloem, speculaaskruiden en een recept voor het bakken van de speculaasjes.

€ 12,95 per cadeauverpakking
Cadeauverpakking Ster Specerijen

Cadeauverpakking Ster Specerijen

Cadeauverpakking met daarin drie busje Ster Specerijen, kaneel, kerrie in zwarte peper. Andere busjes in de verpakking zijn ook mogelijk. Op de achterkant van de doosjes staat een korte toelichting over onze specerijen en de molens. Leuk om cadeau te geven aan liefhebbers van specerijen en koken!

€ 7,50 per cadeauverpakking
Jan Hagel

Jan Hagel

Jan Hagel koekjes, ambachtelijk gemaakt door Jordy's bakery met kaneel van De Ster en De Lelie.

€ 4,20 per pakje
Molenstenen

Molenstenen

Molenstenen, ambachtelijk gemaakt door Jordy's Bakery met speculaaskruiden van De Ster en De Lelie.

€ 3,70 per pakje
Gembermoppen

Gembermoppen

Gembermoppen, ambachtelijk gemaakt door Jordy's Bakery met gemberkoekkruiden van De Ster en De Lelie.

€ 4,40 per pakje
Cadeauverpakking appeltaartbakken

Cadeauverpakking appeltaartbakken

Appeltaartpakket bestaande uit zelfrijzend bakmeel, 1 busje appeltaartkruiden voor het deeg van de appeltaart, 1 busje kaneel om over het appelmengsel te strooien. In het pakket zitten ook 2 kaartjes; een met het recept van het bakken van de appeltaart en een kaart van de molen. De appeltaartkruiden zijn ook smaakmakers in pannenkoekendeeg of cakedeeg.

€ 8,50 per cadeauverpakking
Cadeauverpakking Ster Specerijen met recept en kaart

Cadeauverpakking Ster Specerijen met recept en kaart

Cadeauverpakking met een busjes specerijen, een kaart en een recept waarbij de specerij gebruikt kan worden. We hebben cadeauverpakkingen voor speculaaskruiden, appeltaartkruiden, vleeskruiden, kaneel en kerrie.

€ 3,50 / € 3,95 per cadeauverpakking
Katoenen tasje De Ster en De Lelie

Katoenen tasje De Ster en De Lelie

Mooi katoenen tasje met het logo van De Ster en De Lelie

€ 3,95 per tasje

Meer mogelijkheden

Onze specerijen zijn ook verkrijgbaar in grotere verpakkingen voor bedrijven en ook voor particulieren, neem hiervoor contact met ons op.

Wilt u specerijen of kruiden op windkracht laten malen? Wij kunnen verschillende specerijen of gemengde specerijen malen geheel naar uw wens. Door de grootte van de werktuigen in de molen is de minimum hoeveelheid ongeveer 10kg.

Over malen en mengen

Tegenwoordig worden kruiden en specerijen gemalen in moderne mechanische maalderijen, vaak al in het land van oorsprong. Dit gaat efficiënt, veilig en snel. Waarom malen we dan toch op windkracht specerijen in De Ster en De Lelie? Hier hebben we een aantal redenen voor:

  • In bedrijf komt de molen volledig tot z'n recht en kunnen we het beste laten zien hoe je met heel oude werktuigen specerijen maalt.
  • Door regelmatig specerijen te malen houden we de kennis over het malen van specerijen op windkracht in stand.
  • Op windkracht gemalen specerijen zijn een uniek product en de opbrengst ervan komt ten goede aan de molens.

De meeste specerijen worden gemalen op de kollergang. Hierop wordt het maalgoed vermalen door het grote gewicht van de stenen (de stenen van De Ster zijn ca. 2.5t per stuk) en de krappe draaicirkel van de stenen. Tijdens het malen wordt het maalgoed steeds omgekeerd door strijkers zodat het maalgoed tegelijk ook gemengd wordt. Daardoor worden de specerijen niet warm tijdens het malen zodat geur en smaak zo goed mogelijk behouden blijven. Na het malen worden de specerijen gezeefd om een constante fijnheid te krijgen.

Bij het malen van specerijen werken we volgens de HACCP richtlijnen. Dit betekent dat het productieproces in de molen geanalyseerd is en alle risico’s op het gebied van voedselveiligheid in kaart gebracht zijn. Onze manier van werken is erop gericht om deze risico’s zo veel mogelijk te beperken. 

Met dank aan

Het malen van de specerijen wordt mede mogelijk gemaakt door Catz International B.V., een Rotterdams bedrijf uit 1856 en gespecialiseerd in de internationale handel van specerijen, kruiden, zaden, kokosproducten, gedroogde groenten, noten en zuidvruchten bestemd voor de levensmiddelenindustrie. 

©2024 Stichting Molens aan de Plas - Alle rechten voorbehouden